+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

La Mediació Escolar

mediacioAvui en dia, les relacions entre les persones són uns dels reptes que planteja l'educació per al segle XXI. Aprendre a viure junts, realitzar projectes comuns i preparar-nos per tractar els conflictes de manera pacífica i intel·ligent. Des d'aquest enfocament tots els centres educatius han de dur a terme actuacions adreçades a millorar la convivència; entre aquestes, prevenir el maltractament entre alumnes en les diferents etapes del seu procés maduratiu i d’aprenentatge.

Per millorar la convivència i avançar-nos a situacions disruptives entre alumnes cal desenvolupar i implementar dinàmiques de caire tant individual com grupal. Avui dia en les nostres escoles podem trobar conflictes de relació entre alumnes, entre alumnes i adults, entre adults i adults, conflictes de rendiment, de poder, d’identitat, bullying, etc..., ja que els conflictes són una part més de les relacions humanes.

El nostre Projecte de Mediació Escolar es planteja en diferents espais d’acció. Primer en l’àmbit escolar, ja que bona part de l’adolescència i les seves relacions es desenvolupen a l’escola, en segon lloc, tant o més importants, en l’espai familiar i en l’entorn de l’alumne.

L’objectiu principal és construir entre trots una comunitat educativa, on tothom trobi raons per respectar els altres, i estigui cohesionada en base a la participació responsable de tots els membres de la comunitat, on hi hagi una comunicació oberta i efectiva així com la finalitat d’arribar a una educació integral d’infants i joves. La nostra feina es basa en un intent de treballar amb l’altre i no contra l’altre, utilitzant una via voluntària, la mediació, d’explorar els conflictes en què els diferents protagonistes de la nostra tasca educativa prenen les pròpies decisions per consens. També amb una clara convicció d’ajudar i buscar totes les eines i solucions possibles per ajudar a aquells que poden ser víctimes de processos d’assetjament individual i/o col·lectiu, així com, també, a ajudar els causants d’aquestes situacions, ja que moltes vegades solen ser també víctimes de l’entorn o de situacions personals que requereixen un seguiment més personal i professional.

La Mediació Escolar és una trobada en què la persona mediadora actua perquè els protagonistes del conflicte puguin bus car conjuntament una solució. Té com a característiques principals: la voluntarietat, la confidencialitat i la llibertat en la presa de decisions.

Durant els darrers 10 anys, a Secundària i a Batxillerat, hem realitzat intervencions dins de l’àmbit de la mediació escolar tant en l’àmbit formatiu com en la resolució de conflictes que ens han permès arribar a pactes i compromisos de millora de les relacions personals. El curs passat vam endegar un projecte amb un grup d'alumnes mediadors de 3r i 4rt de la ESO, amb el convenciment que la seva actuació ens ajudarà molt en el desenvolupament de la cultura del pacte i el diàleg.

Som conscients que hem de seguir treballant, tant des de l’Escola, com des de la família per tal d’ajudar-nos a mantenir un bon nivell de respecte i convivència.

Per tal de treballar plegats, us tornem a recordar el nostre correu on hi podeu fer arribar les vostres inquietuds i suggeriments.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

EQUIP DE MEDIACIÓ.

TOP