+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Pastoral

CALENDARI ACTIVITATS DE PASTORAL

 

Eucaristies familiars: 19.00h a la capella de l’escola
• 20 octubre
• 24 novembre
• 24 de desembre (Missa del Pollet) (19:30h)
• 27 gener: Celebració de St Enric
• 23 febrer
• 23 març
• 14 d’abril: diumenge de Rams
• 11 maig: Dia de la Família

Campanyes solidàries:
• Dòmund: 20 d’octubre
• Nadal: del 26 de novembre al 5 de desembre
• Fam: del 11 al 15 de febrer

Banc dels Aliments:
Recollida d’arròs: 16-19 oct / 12-16 nov / 21-25 gener / 25-29 març / 11-14 juny

Inici catequesis Primeres Comunions

Sta. Teresa: 15 d’octubre

St. Enric: 27 de gener

Cursa St. Enric: 27 de gener

Setmana FUNDEO: 28 de gener a l’1 de febrer

Confirmació alumnes de 1r de BTX: 7 de maig

Primeres Comunions: 18 i 19 de maig

Dia de la Família: 11 de maig

 

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Sortida a Poblet (Confirmació): 26-27 octubre

Concert solidari: 12 de febrer

Trobada Nacional de Joves: 1 al 3 de febrer

Javierada (Pamplona): 8 al 10 de març

Voluntariat Lourdes: 27 de juny a l’1 de juliol

Voluntariat Melilla: 8-15 de juliol

Pastoral – SANTA TERESA – Ganduxer
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Objectiu

Tot el que planifiquem des de l’Equip de Pastoral ha d’evangelitzar. L’objectiu del curs ha de servir per il·luminar totes les accions que al llarg del curs es proposaran i viurem plegats, mitjançant l’estil propi de Sta. Teresa de Jesús i de St. Enric d’Ossó.

Els educadors som conscients de què només en comunitat, amb el treball en equip, es poden produir coneixements. D’aquesta manera, durant aquest curs 2018-19, acollim la invitació del XVII Capítol General de la Companyia STJ i de l’encíclica del Papa Francesc, la “Laudato Si”, d’assumir l’ètica de la cura.

 

El nostre Objectiu per al 2018/19 serà:

Generar una nova forma de relació amb Déu, amb els altres i amb la realitat.

 

cui dem nos

Entenem que educar és, pròpiament, un fet relacional, una trobada que té una finalitat educativa i que, en l’escola teresiana, té com a objectiu educar subjectes de trobada i transformadors socials. Per això, subratllarem, especialment, aquesta dimensió de SUBJECTES DE TROBADA (persones capaces de viure des de dins, de viure en relació amb els altres i amb la realitat i de viure obertes a la transcendència i a la relació amb Déu) tractant de concretar i desenvolupar les competències que possibiliten anar fent-ho vida i tenint en compte la mística de l’educació teresiana que ens convida a obrir els ulls i l’oïda, aprendre a percebre, a tocar el patiment i a redescobrir el gust per la trobada.

El nostre lema: CuiDant-nos vol subratllar el sentit de Cuidar-donant-nos. Respon a aquesta voluntat de generar una nova forma de relació que es basa en la CURA. Però CuiDant-nos no té un sentit auto-referencial sinó que té un enfocament comunitari, global, inclusiu, que accentua que la nostra manera de cuidar és donar-nos nosaltres mateixos (Donant-nos); oferir el que som en la cura dels altres, del nostre Planeta… en tota relació. Ens cuidem -tots- quan ens donem des de la gratuïtat, el compromís i la coresponsabilitat amb tota la creació.

El LOGO amb la varietat de colors expressa les diferents ètnies, cultures, la diversitat del nostre món... Hi ha dues mans diferents que toquen, acaricien, que cuiden DONANT-SE. Els polzes de les dues mans s’encreuen i formen un cor: quan ens unim, som capaços de donar molt més i aquesta unió intencionada fa que fem les coses amb el cor.
Els braços representen el tronc d’un arbre. La copa d’aquest arbre és el món, que és de color verd, expressant la cura de la naturalesa, del Planeta, de la Creació… Les fulletes soltes de la copa cauran a la terra, i seran substrat per nodrir i donar fruit.
Juntament amb el món, apareix la referència a la multiplicació dels pans i els peixos, a la manera concreta de cuidar de JESÚS i a la invitació a cuidar i donar-nos com Ell.

La proposta de Quarts d’Hora, celebracions i dinàmiques tutorials, s’elaboren tenint en compte la cura personal, la cura dels espais, la cura dels altres i de La Terra i la cura de la relació amb Déu, segons els diferents temps litúrgics i festes de l’escola Santa Teresa i Sant Enric. El projecte FUNDEO serà també una oportunitat de viure des d’aquestes claus.

 

TOP