+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Activitat dret dels infants al temps de migdia

El 20 de Novembre, és el dia del DRET DELS INFANTS, des de la Fundació Pere Tarrés i l'Escola Teresianes, no ens podíem deixar passar un dia tant important per els nostres infants com aquest. Així que el nostre equip de monitors i monitores no va dubtar ni un moment en preparar un seguit d'activitats per poder reflexionar sobre el decàleg de drets dels infants.

Les activitats van ser molt variades, i ens van ajudar a reflexionar. Vam fer passaports del món, vam escoltar la història real d'infants que no tenen accés a l'aigua i vam fer murals per expressar altres drets.

La primera activitat es va fer amb CM i va consistir en explicar el dret a la identitat. Les monitores van fer una reflexió, els alumnes van dir les seves opinions i tot dirigit per què se adonessin de que 'tots som iguals però diferents'. Després vam fer un mural en el que cadascú va escollir un color de pintura, van posar-se la pintura a les mans i van deixar la seva empenta 'igual' però' diferent'. Van gaudir molt!

Amb els més grans l'activitat final del dret a la identitat  va ser fer un passaport individual i personal, on van plasmar els seus noms, els seus gustos, els seus àpats preferits... Els resultats van ser molt engrescadors!

Amb un grup de sisè es va fer una xerrada sobre 'Un cas real en el món'. Aprofitant un contacte real i personal amb una associació que treballa per Etiopia en plans de nutrició, d'escolarització, de sanitat, d'economia i d'acolliment per nens amb discapacitats, es va fer un repàs ràpid per els drets fonamentals dels infants. Els alumnes van fer molt bona acollida d'aquesta xarla, van escoltar històries reals i properes, van poder examinar fotografies reals. Les imatges de la tasca humanitària pels drets, els va fer un stop i van expressar-se de manera molt esperançadora i bonica.

Us deixem unes fotos perquè pugueu veure tot el què vam treballar!!

drets-infants-1
drets-infants-2
drets-infants-3
drets-infants-4
drets-infants-5
drets-infants-6

 

TOP