+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Coneix la Llar d'Infants

A l’escola Teresiana creiem que l’autonomia, la reflexió, la comunicació i la creativitat són les eines essencials que necessitaran les persones per construir la societat del futur.

La Llar d’infants ofereix:

 • Un context educatiu i de desenvolupament per als infants.
 • Un servei per a les famílies.
 • Un suport per als pares.

Desenvolupem les capacitats personals dels nens i nenes fent-los competents en les diferents àrees: comunicació, destreses psicomotores, descoberta d’ells mateixos i de l’entorn, i relació amb els altres.

Treballem tres llengües: català, castellà i anglès.

Fem ús de la llengua anglesa a través del joc i de les activitats diàries.

Com treballem:

Les activitats de la vida quotidiana formen l’eix central de l’ambient educatiu, impregnats amb el JOC, L’EXPERIMENTACIÓ, L’ESTIMULACIÓ, ACOMPANYAMENT, COMUNICACIÓ I AUTONOMIA, eixos de l’activitat de la vida de l’infant en la Llar.

Acompanyem a l’infant en aquest procés i facilitarem situacions que suggereixin múltiples possibilitats d’acció, permetent que faci la seva pròpia exploració.

Respectant i acollint les diferències individuals ens els ritmes i processos d’aprenentatge. Els nens aprenen de diferents maneres i les seves necessitats també són diferents. La nostra feina és conèixer als nostres infants i ajustar la nostra ajuda en funció de les seves capacitats. Fent servir metodologies diverses en les que s’incorporin diferents maneres d’interacció, donant el tractament educatiu que cadascú necessita.

Del mètode Montessori  ens centrem en l’especial importància de l’ambient, en les àrees d’aprenentatge de vida pràctica i sensorial.

 • A la nostra Llar els nens troben un ambient càlid que transmet pau i tranquil·litat, un ambient preparat: endreçat, estètic, simple on cada element té la seva raó en el desenvolupament de l’infant. Aquest ambient preparat ofereix a l’infant l’oportunitat per comprometre’s amb un treball interessant, que li permet una estona llarga de concentració. El treball amb materials concrets permet a l’infant explorar allò que l’envolta i desenvolupar habilitats cognitives bàsiques.
 • Àrea de vida pràctica: les activitats de la vida pràctica, propiciem la cura d’un mateix, del altres i de l’espai on són, la seva aula. Són activitats que tenen com a finalitat principal apropar a l’infant a situacions quotidianes del seu dia a dia i que per tant, li resulten familiars. D’aquesta manera van adquirint autonomia i entenent el món que els envolta, i en definitiva, els anem preparant pel 2n cicle d’Educació Infantil.
 • Àrea sensorial: el nen incorpora experiències, relacions, emocions, imatges, llenguatge, cultura a través dels seus sentits. Els sentits són font d’aprenentatge. Els materials sensorials són eines que permeten a l’infant definir els seus sentits. Augmenten la seva capacitat de percepció, afavoreix l’observació i trobar admiració en tot el que l’envolta.

Propiciem als nostres nens experiències que els permeten agafar confiança, sentir-se segurs de les seves possibilitats i amb capacitat per resoldre nous reptes o enfrontar-se a noves situacions.  Van construint una imatge positiva i valorada i saben que compten amb l’ajuda del mestre, per arribar on ells no arriben.

El treball de les rutines permet als nostres infants arribar a assolir un benestar emocional. En aquestes situacions, a les quals dediquem tant de temps al llarg del dia, és molt important la relació que s’estableix entre els mestres i els nens. Passem d’una dependència total del nen a una progressiva autonomia. La regularitat dóna seguretat als infants. D’aquesta manera poden anticipar i preveure el que vindrà després i això els dóna seguretat.

Fem servir diferents estratègies i recursos per desenvolupar el potencial creatiu dels alumnes. La creativitat es treballa, s’entrena i s’estimula.  La creativitat dóna obertura als nostres pensaments, és joc i llibertat, és atrevir-nos a posar sobre la taula habilitats que existeixen però que, en ocasions tenim amagades i/o adormides. La creativitat augmenta fins als 6 anys i després decreix. No és una assignatura ni està recollida com a tal en els currículums acadèmics. No obstant això, la creativitat és una destresa essencial per al desenvolupament cognitiu de l'estudiant.

Com a Escola Cristiana amb accent teresià, introduïm al nostre alumnat en una dimensió espiritual i religiosa des de ben petits.

 • Iniciem als alumnes en la pregària: Comencem el dia fent el Quart d’Hora d’oració.  Aprenem a fer el senyal de la Creu, resem una oració i donem gràcies a Jesús. A l`hora de dinar, beneïm la taula i donem gràcies pel nostre dinar
 • Treballem valors en la nostra pràctica diària, com l’empatia, la justícia i la generositat.

Com ho fem? Amb el “proyecto Semilla”.

“Semilla és un projecte per a l'ensenyament-aprenentatge de l'Àrea de Religió catòlica en 1r cicle d'Educació Infantil. Neix amb el desig de ser una eina que possibiliti el descobriment i el coneixement de Déu a través de la relació amb diferents homes i dones al llarg del temps, i com aquesta Història de salvació i de trobada entre ells és també la nostra història.

Els nens que es troben en aquesta etapa comencen un període de descobriment i experimentació que constitueix un moment ideal per a iniciar-se en el coneixement dels valors i dels elements bàsics de la fe cristiana, que es convertiran en els fonaments de futurs aprenentatges, ajudant-los en el seu despertar religiós.

El Projecte està fonamentat en la Paraula de Déu: al llarg de les sessions els nens/as aniran descobrint, com a poc a poc, a través dels relats i del creixement de la seva llavor en el seu cor, com és el Déu de Jesús; un Déu que surt a la trobada i vol establir una relació d'Amistat amb cadascun de nosaltres.

Pretenem crear un context d'experiències a l'aula que preparin als nens per a rebre els ensenyaments de Jesús i generar aquesta actitud d'acolliment i d'obertura a la Paraula de Déu, que com la terra bona, es va preparant perquè la llavor creixi i amb aquest creixement desitgem pensar, sentir i estimar com Jesús.

Fem un seguiment personalitzat de tots els alumnes per fer-los créixer amb autoestima i autonomia:

 • Treballem algunes àrees amb grups desdoblats i reduïts: anglès, psicomotricitat i plàstica.
 • Ens comuniquem amb les famílies a través de l’agenda diàriament, de les entrevistes i de les reunions amb el grup classe, plataforma digital...
 • Seguim a tots els alumnes a través del gabinet psicopedagògic, que realitza observacions quinzenalment, la qual cosa permet orientar el professorat i les famílies en la tasca educadora.

Serveis que oferim:

 • Diferents horaris per P1 i P2.
 • Servei d’acollida de 8.15h a 9h sense cost addicional.
 • Jornada ampliada de 17h a 18h amb cost addicional.
 • Servei de menjador.
 • Gabinet psicopedagògic.
 • Seguiment personalitzat de l’infant.
 • Continuïtat pedagògica amb P3.

IMG20211116101223
IMG20211019153417
IMG20211029100930

TOP