+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Hàbits i Rutines

crancs 18 10 2018Bon dia! Des de l’inici de curs hem vist que hi ha una sèrie de moments on els nens i nenes de la classe dels Crancs estem aprenent a fer les coses d’una determinada manera i a comportar-nos d’una forma particular. De fet el nostre dia a dia, gira entorn dels d’una sèrie d’accions que són sempre iguals i de moments on sempre fem el mateix. Es grans en dieu hàbits i rutines. A través de l'adquisició d'aquests, facilitem el desenvolupament de l'autonomia i el nostre benestar, ja que es crea un espai de seguretat i de confiança per a tots els nens i nenes de la classe, que és bàsic per la seva socialització i pel desenvolupament de la personalitat de cada un d'ells.

Des dels primers dies d'escola, els hàbits i les rutines estan molt presents i ens donen l'oportunitat de respectar els interessos i ritmes de cada infant. La tasca principal de les mestres és guiar-los i acompanyar-los en la seva adquisició.

El primer hàbit que portem a terme és el Bon dia. Ens assentem tots els terra, en rotllana, i cantem la cançó del "Bon dia". Després, repassem qui ha vingut a l'escola i posem la nostra foto a la paret.

El menjador i la migdiada també són una de les activitats principals que desenvolupament a l'escola bressol. A la nostra escola, l'àpat es fa a l'aula dels Crancs, que es transforma en menjador.

Cada nen té assignat un lloc. Un cop ja estem tots ben col·locats, ens reparteixen el menjar i cadascú de nosaltres comença a dinar tot sol. Si algun aliment no ens agrada, ens posem poc o demanem ajuda a la mestra, per tastar al menys una miqueta. Un cop anem acabant, ens aixequem, agafem el plat buit i el desem al lloc on correspon, per una banda el plat i per l’altra deixem el cobert que hem utilitzat. Un cop fet això, tornem a seure i ens esperem que ens serveixen el segon plat i les postres, que es duu a terme de la mateixa manera. Entre tots hem de procurar que aquest moment sigui una estona agradable creant un ambient còmode.

L’estona de menjar és important per nosaltres els nens, ja que compartim, estem amb altres nens i de vegades imitem allò que fan els altres, i així aprenem dels nostres models. Aprenem a esperar, ja que hi som molts i a tastar nous aliments!!

Quan es finalitza l'àpat, ens rentem les mans, la boca i ja estem preparats per descansar una estona. Cada infant té el seu lloc establert i ara ja sabem on dormim. Ens traiem sols les sabates i... a dormir!!!

Un cop ja hem descansat, estem preparats per encarar la tarda. Juguem una miqueta, berenem i ja estem preparats per marxar cap a casa!

El nostre objectiu és arribar a aprendre coses que per nosaltres són molt importants i en ajuden a créixer!!

Per veure les imatges cal estar registrat

TOP