+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Objectiu General anual

El nostre objectiu per a aquest curs 19-20 continuarà essent el de l’any passat: “GENERAR UNA NOVA MANERA DE RELACIÓ AMB DÉU, AMB ELS ALTRES i AMB LA REALITAT”.
Hem canviat el lema per donar-li encara més força a aquest objectiu: R·evolucionem?

objetiu general anual curso2019 grande

Mantenim el mateix objectiu perquè volem aprofundir en aquesta nova manera de relacionar-nos que ens porti a una revolució i a una evolució.

Revolucionar per evolucionar com a persones, com a societat. Per això fem aquest joc de paraules al lema: R·evolucionem? És pregunta i invitació a la vegada. Pregunta, perquè volem qüestionar-nos les nostres relacions, la nostra manera de situar-nos en el món. I invitació, perquè volem fer quelcom per canviar, per revolucionar el nostre món amb la força de l’amor, en les coses petites i concretes de cada dia. En aquest cas ens hem inspirat en el fragment de la Paraula de Déu “Quelcom nou està brollant, no ho veieu?” (Is, 43,19).

En el logo veiem un cel nou, amb un altre color, no és blau com sempre é diferent per simbolitzar el canvi. Aquest canvi neix de la terra, des de dins, simbolitzat amb una espiral que acaba amb dues fulles que broten, una espiral que dona vida, a més, el sentit de l’espiral és el moviment, comença petita i es va expandint.

Volem educar alumnes que no siguin només espectadors per això la invitació a crear, a canviar i a r·evolucionar. Ho fem tal com són, comptant amb els dons que cadascú de nosaltres té, que són diferents, i entre tots tenim una gran riquesa. D’aquí els diferents colors de les lletres, que estan construïdes amb formes diferents, ja que amb el que som cadascú de nosaltres i amb el que podem aportar construirem aquesta nova manera de relació que canvi i transforma tot. Ningú no pot romandre indiferent, ni aliè a aquesta R·evolució.

Aquest objectiu el plantegem com un gran projecte de comprensió, amb un tòpic generatiu, fils conductors i metes de comprensió. La idea és que tot el que fem i vivim aquest curs, programacions de matèries, organització de reunions, activitats escolars i extraescolars, projectes, Quarts d’Hora, celebracions i dinàmiques tutorials, es faci i es concreti dins d’aquest objectiu.

2.1.- Fils conductors

  • La nostra manera de relacionar-nos amb les persones, amb les coses, amb Déu, afecten el nostre Planeta?
  • Som conscients que la nostra manera de fer deixa empremta?
  • Ens sentim part d’un tot interconnectat?

2.2.- Metes de comprensió

  • La Comunitat Educativa reconeix la figura de Jesús com a model d’atenció, relació i cura.
  • La Comunitat Educativa desenvolupa una mirada contemplativa i empàtica davant el que succeeix.
  • La Comunitat Educativa desenvolupa una mirada crítica davant les seves pròpies accions i decisions.
  • La Comunitat Educativa comprèn que totes les accions tenen la seva repercussió perquè tot està interconnectat.
  • La Comunitat Educativa aprèn a conviure en harmonia mb la natura i amb els éssers humans, especialment amb els més desvalguts, que són els que pateixen les conseqüències de la destrucció mediambiental[1].
  • La Comunitat Educativa coneix, es compromet i actua en coherència amb les 7R del consumidor ecològic: reflexionar, respectar, reparar, reduir, redistribuir, reutilitzar i reciclar.
TOP