+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Primera sortida al teatre: "Vilafranca"

Aquest mes de novembre, alumnes del col·legi de 4t d'ESO i de Batxillerat han anat a veure la primera de les obres de teatre d'un programa de sortides culturals voluntàries organitzat i acompanyat per professors. L'obra era "Vilafranca, un dinar de Festa Major", escrita i dirigida per Jordi Casanovas i representada al Teatre Lliure.

vilafranca esp 2

Aquí teniu la ressenya d'una de les alumnes que va assistir:

Vaig apuntar-me a "Vilafranca" de forma conscient, perquè l'any passat vaig gaudir molt de les obres que vam anar a veure, però no esperava que aquesta m’agradés tant. L'argument es desenvolupa a Vilafranca, on una família aprofita la festa major per reunir-se any rere any. El progressiu agreujament de la malaltia que pateix el pare de la família (Alzhèimer), genera tensions entre els fills i les respectives parelles, que comencen l'obra discutint sobre el temps que passa cada germà amb els pares ancians.

La trama s'anirà complicant fins a crear-se un conflicte per l'herència, incentivat per la notícia de la requalificació per a ús industrial d’unes vinyes que posseeix la família. La Cristina descobreix que els seus dos germans han acordat repartir-se entre ells els diners que obtindran i les propietats del pare, tot aprofitant-se de la seva debilitat senil, i sense tenir en compte la seva voluntat. L'ambient festiu i alegre que havia caracteritzat la tradició familiar de la festa major de Vilafranca, es reemplaça per la rancúnia i l'enemistat i es destapen els ressentiments de tots els membres de la família.

Una història emocionant, alhora dramàtica i humorística, que va aconseguir arribar-me al cor i remoure'm els sentiments a mi i a tots els espectadors, interpretada per uns actors molt talentosos que van fer possible que sentís una connexió especial amb el relat.

Una obra més que recomanable!

TOP