+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Alumnes de Batxillerat visiten un temple sikh

sikh batxillerato 2017Com a part del seu curset per a la Confirmació

Un grup d'alumnes de Batxillerat que s'està preparant per a la Confirmació va visitar el darrer 8 de febrer,  a Badalona, un temple de la comunitat sikh, majoritàriament formada per immigrants indis. El sikhisme, els van explicar, és la cinquena religió del món i té alguns aspectes molt interessants i fins i tot alguns francament originals. És un monoteisme i l'estil de vida es basa en tres pilars: la meditació, el treball honest i la solidaritat. Per això a tothom qui entra al temple el conviden a dinar, i per això, als nostres alumnes, els van convidar a un té i a uns dolços típics indis deliciosos.

Dos dels aspectes més peculiars són que tenen un llibre sagrat que conté la saviesa dels mestres (gurus) sikhs i que ells consideren un mestre més i al qual dispensen tota mena d'atencions: el vesteixen, el venten, li canten i el posen a dormir... Alhora, aquells sikhs que decideixen comprometre's més a fons amb la seva fe passant a portar cinc símbols i un d'ells és el cabell llarg recollit sota un turbant que els identifica fàcilment i que no es tallen mai més a la vida! També es pot mencionar que és una religió molt igualitària, que va néixer com una crítica al sistema de castes i on homes i dones tenen les mateixes funcions i responsabilitats. Curiosament, dos dels amfitrions dels nostres alumnes eren estudiants de Batxillerat i l'endemà de la visita tenien la presentació del seu Treball de Recerca!

 

TOP