+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Segona sortida al teatre: “El Rei Lear”

El passat dia 28 de Gener, alguns alumnes de 4t d'ESO, primer i segon de Batxillerat vam tenir l'oportunitat d'anar al Teatre Lliure a veure "El Rei Lear" de William Shakespeare.

L'obra potser no és una de les més conegudes de l'autor, però la fabulosa interpretació d'uns actors de primer nivell (en especial de Núria Espert en la seva interpretació de rei) i la direcció d'un dels directors amb més renom de casa nostra, Lluís Pasqual, va fer que gaudíssim tots plegats de gairebé tres hores de text veloç, molt dinàmic, on se succeeixen un rere l'altre els girs argumentals, alguns monòlegs de caràcter moral i sobretot els diàlegs apassionats dels personatges.

El Rei Lear tracta, a més, una sèrie de temes, força tràgics, ja usuals en Shakespeare: l'amor filial, l'enveja, la hipocresia, el perdó o la mentida. D'aquests i d'altres temes parla l'obra que, els entesos diuen, agafa moltes coses de la tragèdia grega, i que ha influenciat enormement moltes generacions posteriors d'autors.

En fi, anar a veure un Shakespeare és sempre una experiència catàrtica. Crec que tots els alumnes i professors que vam assistir a la representació vam sortir una mica diferents del teatre i certament molt impactats. Només em queda recomanar a tothom qui ho desitgi aquesta activitat, en especial a aquells que vulguin gaudir d'una estona de teatre que, ja no com a mera distracció, els enriqueixi personalment.

Juan Barenys, 2n de Batxillerat B.

TOP