+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Xerrada contra la pena de mort per a 4rt d’ESO i Batxillerat

El 26 de novembre, els alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat han assistit a una xerrada sobre la pena de mort a càrrec d’un testimoni impactant. Bill Pelke, nord-americà, els ha explicat la història de com, en la seva joventut, unes adolescents van assassinar la seva àvia.

Ha explicat com va assistir al judici on van condemnar a mort a una d’elles i com al principi li va semblar just. Fruit d’una successió de revelacions personals inspirades per la crida evangèlica al perdó i per l’actitud compassiva del propi Jesucrist, però, poc després va arribar a la conclusió que la pena de mort és un crim comparable a aquell que pretén castigar.

Va ser quan, malgrat la incomprensió inicial de la seva pròpia família, va demanar que es perdonés la pena capital a l’homicida, cosa que va acabar succeint. No només això, sinó que des d’aleshores Pelke es dedica a viatjar pel el món fent campanya contra aquesta mesura.

En un intercanvi espontani amb alguns alumnes que ha tingut lloc en acabar la conferència, Pelke els ha dit que “perdonar guareix, sobretot a qui perdona”.

La Comunitat de Sant Egidi, que treballa infatigablement per a un món més just, ha organitzat la xerrada en el marc del seu programa internacional per abolir la pena de mort.

 

[widgetkit id=158]
TOP