+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Us oferim una selecció de les preguntes més freqüents que els nous pares ens han plantejat durant les sessions de portes obertes de l’escola.


Com iniciem els més petits en les llengües estrangeres?

Per tal d’iniciar els més petits en l’anglès, utilitzem la metodologia AMCO, que trenca amb l’esquema d’ensenyament tradicional d’aquest idioma, atorgant una major importància a l’enfocament comunicatiu, sense oblidar els aspectes gramaticals que ajuden a conèixer més la llengua i així comunicar millor. Aquest mètode parteix de la investigació de mètodes innovadors d’aprenentatge basats en el desenvolupament emocional, intel·lectual i social de cada alumne, proporcionant-li les eines necessàries per enfrontar-se als reptes de la societat canviant, multicultural i competitiva d’avui en dia. Es comença a implementar ja a l’etapa d’Infantil amb 2 hores de classe setmanals que es complementen amb mitja hora setmanal d’un taller d’expressió en anglès a través de contes i personatges. Per saber com es desenvolupa aquest programa a través dels diferents cursos vegeu Projecte Lingüístic.

La llengua francesa es comença a estudiar a partir del 3r curs de l’etapa de Primària.

 

Les llengües estrangeres només es tracten en l’assignatura específica que porta aquest nom?

A part de les hores pròpiament destinades a l’aprenentatge de l’idioma, en els diferents cursos proposem tota una sèrie d’activitats complementàries que facin present les llengües estrangeres en tots els àmbits de l’escola, fent possible el seu aprenentatge transversal. Tanmateix, per habituar l'alumnat a la fonètica de les diverses llengües, totes les pel·lícules que es passen a l'escola són en versió original i subtitulades segons el nivell educatiu.
També algunes assignatures a la Primària i a l’ESO es fan en llengua anglesa. Infantil tenim un auxiliar de conversa nadiu i a la Primària dues auxiliars de conversa natives​ Vegeu Projecte Lingüístic.

 

Quin nivell de llengües estrangeres assoleixen els alumnes a l’escola?

Oferim als nostres alumnes la possibilitat de presentar-se a les proves del Delf (Diplôme d'Etudes en Langue Française) corresponent als nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües A1, A2, B1 i B2 als cursos que van des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, respectivament. A més, fem l’entrega d’aquests certificats a la mateixa escola.
Pel que fa a la llengua anglesa, oferim la possibilitat a 4t d’ESO de presentar-se a les proves de l’escola oficial d’idiomes (nivell B1), a més de la possibilitat de començar el Batxillerat dual (americà), que els permetria cursar una carrera universitària als EUA un cop finalitzats els seus estudis a l’escola.

 

És cert que la nostra escola és, encara, majoritàriament de noies?

En l’actualitat, d’entre els alumnes de la nostra escola, el 40,3% són nois i el 59,7% són noies. En el curs actual de P3 però, els nois ja representen el 45% de l’alumnat i hi ha cursos, com el 1r de Batxillerat d’enguany, en què s’assoleix pràcticament la paritat.

 

De quines instal·lacions esportives disposa l’escola?

Els valors de l'esport han estat sempre un referent en el col·legi i en el nostre Projecte Educatiu. El percentatge d'alumnes inscrits en l'Escola Esportiva és altíssim i els nostres equips de voleibol, bàsquet i futbol han assolit un gran nivell competitiu.

Les instal·lacions esportives són àmplies i diverses. Hi ha vàries pistes de handbol, futbol, bàsquet i voleibol a l'aire lliure i comptem amb tres pistes cobertes recentment remodelades. Els amplis vestidors que hi ha en l'edifici poliesportiu cobert també són nous i estan totalment equipats.

 

Quins cursos es beneficien de les noves instal·lacions de l’escola?

Tot el curs de P3 està instal·lat en un espai obert completament remodelat, amb zones de treball polivalent on tots els espais són espais d’aprenentatge.

Pel que fa a l’etapa secundària, tot i que els cursos que estan instal·lats al nou pavelló són els de 4t d’ESO i Batxillerat, des de l’inici de l’etapa s’utilitzen les noves aules de Tecnologia i els laboratoris de Biologia, de Química i de Física.

 

En el cas que un alumne no segueixi les classes, de quins mecanismes se serveix l’escola per tal d’ajudar-lo?

L'atenció a la diversitat i l'acompanyament individualitzat és un tret característic de la Proposta Educativa Teresiana, per això, s'elabora un conjunt de mesures i d'estratègies pedagògiques per aconseguir que tots els nostres alumnes es sentin atesos i assoleixin els objectius competencials que els correspon. Les mesures es basen sobretot en la detecció precoç de les dificultats i la comunicació fluida amb les famílies. A secundària el tutor/a de NEE realitza una funció de "coach" d'orientació i seguiment a l'alumnat que ho necessita.

La Comissió d'Atenció a la Diversitat (CAD) es reuneix setmanalment i vetlla per assignar les mesures adients i fer la orientació específica a les famílies, informant també dels recursos que facilita el Departament d'Ensenyament per mitjà dels EAP del Districte.

 

De quin servei de menjador disposa l’escola?

La nostra escola disposa d’una cuina pròpia i d’un servei de monitors de la Fundació Pere Tarrés.

 

Si el meu fill té algun tipus d’intolerància alimentària, pot quedar-se a menjar a l’escola?

A part del menú habitual, disposem d’un menú per a celíacs i d’un menú per a intolerants a la lactosa.

 

En acabar el batxillerat, quines notes assoleixen els alumnes d’aquesta escola a les proves d’accés a la universitat?

Del total d’alumnes que es presenten a les proves d’accés a la universitat, l’aproven el 99,8 %, amb una mitjana que es troba pràcticament un punt per sobre de la mitjana de Catalunya. A més, la desviació de la nota de Batxillerat respecte la nota de la Selectivitat és, de mitjana, de +0,6 punts. Aquesta dada, combinada amb el fet que els nostres antics alumnes ens manifesten la seva preparació a l’hora d’afrontar els seus estudis universitaris, fa palesa la nostra voluntat de combinar l’exigència acadèmica amb la necessitat d’assolir notes que els permetin optar al grau universitari que desitgin [Aquests càlculs s’han realitzat amb les notes dels últims 5 cursos lectius].

TOP