+34 932 12 33 54
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

Pastoral

Voluntariat Fundeo 2017

Voluntariado-FundEO-2017-1El voluntariado es un modo de SER y ESTAR en la vida y un modo de ENTENDER la realidad.

Los voluntarios y voluntarias son portavoces de la cultura de la solidaridad cuyo capital son los hombres y mujeres del mundo.
(Documento marco sobre el Voluntariado FundEO)

Descargar programa en PDF

 


Festivals i activitats de Nadal

Festival-Nadal-2016-1

Descarregar programa en PDF


Aquest any, fent èmfasi en els apartats de “Transformadors socials” (Missió) i “Communitats que aprenen” (Models d’aprenentatge) del nostre Projecte Educatiu Institucional (PEI) ens han portat a concretar el nostre objectiu pel curs 16-17 de la següent manera:

Logo-FET-2016-17 Cat

I les competències que volem desenvolupar són:

1. Ser sensibles davant les diferents realitats que ens envolten.
2. Tenir una mirada empàtica.
3. Actuar de forma creativa i imaginativa.
4. Tenir iniciativa, interès, pro activitat i innovació tant a la vida privada i social com a la professional.
5. Comprometre’s en el servei al bé comú, en la defensa dels drets humans i en la justa distribució dels recursos.
6. Ser capaços de col·laborar amb els altres.

 


CAMPANYA: “ENLÁZATE POR LA JUSTÍCIA”

LEMA: si cuides el planeta combats la pobresa

L’objectiu de la campanya, inspirada en la encíclica Laudato Sí, és:

Contribuir a la transformació de l’actual model de desenvolupament injust, insolidari i insostenible i a la construcció d’una ciutadania global i solidària, conscient de la necessitat de la cura del planeta i disposada al canvi d’hàbits i prioritats.

És una campanya per a dos anys promoguda per totes les ONGD’s cristianes unides (Càrites, Confer, Justícia i Pau, Mans Unides i Redes, a la que pertany FUNDEO). Per a més informació podeu accedir a la seva web: http://www.enlazateporlajusticia.org/

És una oportunitat per a què, com a comunitat educativa cristiana, ens sensibilitzem i transformem la nostra forma de vida segons els 10 principis que ens ofereixen i que anirem abordan amb els nostres alumnes cada dos mesos. Vídeo de la campanya: https://www.youtube.com/watch?v=bdFIBvS4zSc

enlazate-justicia-sept-2016


Dia de la Pau

Mai com aquest any hem vist la guerra a les portes d’Europa. L’arribada de milers de refugiats al cor del nostre continent ens han recordat la terrible guerra a Síria. Oblidem massa sovint! És important començar l’any 2016 units i connectats amb un gran desig que abraça tots els continents: PAU ARREU DE LA TERRA.

Volem recordar els països en els que encara hi ha conflictes oberts. Són països en els que encara es sofreix molt, massa, com a conseqüència de la violència. Síria, Burundi, Sudan del Sud, Kivu, Pakistan, Nigèria, la República Centrafricana … Ens recorden que la guerra és el rostre més monstruós i violent de la història. És inútil, i deixa sempre el món pitjor de com l’ha trobat. Les dificultats del nostre temps, el terrorisme, les amenaces, els conflictes oberts ens poden induir a resignar-nos a la guerra com a companya habitual de la historia humana. Però sabem que la violència només genera violència, que no hi ha petites o grans violències, que no hi ha cap guerra santa: Nomes la pau és santa. En el seu missatge “Venç la indiferència i conquereix la pau” en motiu de la Jornada Mundial per la Pau, aquest passat 1 de Gener el Papa Francesc ens recorda. I cito: “Al comienzo del nuevo año, quisiera acompañar con esta profunda convicción los mejores deseos de abundantes bendiciones y de paz, en el signo de la esperanza, para el futuro de cada hombre y cada mujer, de cada familia, pueblo y nación del mundo, así como para los Jefes de Estado y de Gobierno y de los Responsables de las religiones. Por tanto, no perdamos la esperanza de que 2016 nos encuentre a todos firme y confiadamente comprometidos, en realizar la justicia y trabajar por la paz en los diversos ámbitos. Sí, la paz es don de Dios y obra de los hombres. La paz es don de Dios, pero confiado a todos los hombres y a todas las mujeres, llamados a llevarlo a la práctica.

Quisiera recordar el esfuerzo realizado para favorecer el encuentro de los líderes mundiales en el ámbito de la COP 21, con la finalidad de buscar nuevas vías para afrontar los cambios climáticos y proteger el bienestar de la Tierra, nuestra casa común.

En esta misma perspectiva, con el Jubileo de la Misericordia, deseo invitar a la Iglesia a rezar y trabajar para que todo cristiano pueda desarrollar un corazón humilde y compasivo, capaz de anunciar y testimoniar la misericordia, de ''perdonar y de dar'', de abrirse ''a cuantos viven en las más contradictorias periferias existenciales, que con frecuencia el mundo moderno dramáticamente crea'', sin caer ''en la indiferencia que humilla, en la habitualidad que anestesia el ánimo e impide descubrir la novedad, en el cinismo que destruye''.

La pau és sempre possible. És una lluita en la que volem estar compromesos i que comença en el nostre cor. La pau es comença a conquistar en una lluita espiritual en el cor de cadascú per derrotar la indiferència. Per això, ens comprometem a realitzar els gestos de pau necessaris per fer créixer la fraternitat, per refer les relacions humanes allà on estan trencades, sense cedir a la indiferència i al desànim.

SÍ, PAU ARREU DE LA TERRA.

 

10-IMG8215
09-IMG8210
05-IMG8195
04-IMG8193
03-IMG8187
02-IMG8185
01-IMG8181


El curs 15-16 serà un any per endinsar-nos institucionalment en les implicacions educatives que comporta el fet de cultivar la interioritat i la cultura de pensament en els nostres alumnes.

Amb l'objectiu educatiu: “algunacosaxdescobrir” treballarem especialment la identitat personal ja que som éssers únics, cridats a viure en llibertat, amb una escala de valors.

Descobrir aquesta identitat implica desenvolupar la nostra dimensió corporal, emocional i transcendent; les nostres creences, valors, desitjos...

És per tant important capacitar els nostres alumnes per fer-se preguntes, ser crítics davant la realitat que se’ns imposa i que assumim superficialment, i poder donar una resposta personal.

Perquè, estem habitats per Déu, cada persona té una gran dignitat que ens ve de ser fills de Déu. Jesús és el company de camí, el model per viure aquesta humanitat en plenitud i l’ajuda en el procés de creixement.

Descobrim que Ell és present en tot allò que és quotidià en la nostra vida: persones properes i llunyanes, alegria i fragilitat, fortaleses i debilitats, inquietuds, situacions de solidaritat i injustícia del nostre món...

 

logo-alguna-cosa-descubrir

Aquests logos, d’infantil i primària i secundària, simbolitzen un mapa del tresor (infantil i primària) un codi QR (secundària), tots dos amaguen alguna cosa al seu interior que anirem descobrint al llarg del curs.

A més al logo de secundària amaga molt més, en el fons del codi QR es pot veure un cor, ja que “el nostre tresor està on està el nostre cor”, així com una sèrie de bombetes, es tractarà per tant de descobrir qui il·lumina el nostre camí i ens guia.

L’educació teresiana entén a les persones com a subjectes de trobada i transformadors socials. Connectant-nos amb nosaltres mateixos i amb la realitat ens ajuda a transformar-nos i transformar-la.

 

La proposta de Quarts d’Hora, celebracions i dinàmiques, s’elaboren tenint en compte els eixos que vertebren el procés educatiu en la Proposta Educativa Teresiana (PET):

a) Formar subjectes de trobada suposa educar:

  • Persones capaces de viure la vida des de dins.
  • Persones capaces de viure en relació amb els altres i amb la realitat.
  • Persones capaces de viure obertes a la transcendència i a la relació amb Déu.

 

b) Formar agents de transformació social

A través de diferents materials treballarem aquest objectiu en Quarts d’Hora i tutories grupals. Aquests materials tindran els següents eixos vertebradors:

interioridad

Cadascún dels sis moments importants al llarg del curs vindran acompanyats d’un hastag: #preguntat (inici curs); #habitats (Sta. Teresa); #estàaquí (Advent i Nadal); #quisoc (San Enric); change (Quaresma); #talent (Pasqua).

 

CALENDARI ACTIVITATS DE PASTORAL

 

Banc dels Aliments: La dates de recollida d’arròs per a aquest curs són:
16 oct. / 13 nov. / 22 gen. / 15 abril

Campanyes:
Dòmund: 18 d’octubre
Nadal: 10 al 18 de desembre
Fam: 18 al 28 de febrer

Eucaristies Familiars:
Dissabtes 19.00h
Dijous 15 d’octubre, 20:00h, Eucaristia d’obertura dels 125 anys
14 nov.: Missa ordinària
24 des. Missa del pollet
23 gen.: Sant Enric d’Ossó
27 feb.: Campanya Fam
20 mar.: Diumenge de Rams
21 mai.: Dia de la Família

Convivències Cristianes:
1r ESO: 2 de març
2n ESO: a determinar (març)
3r d’ESO: 21 de desembre
4t d’ESO: 5 d’octubre
1r BTX: 4 de novembre
2n BTX: 5 i 6 de maig

Sagraments:
Primera Comunió: (alumnes 4t primària)
- Catequesis els dimarts de 17,15 a 18,15h
- Celebració de la Primera Comunió: 16 i 17 d’abril

Confirmació: (alumnes 1r i 2n BTX)
- Catequesi els dimarts de 14,00 a 15,00h
- Celebració de la Confirmació: 28 d’abril

Setmana FUNDEO: del 25 al 29 de gener

Cursa Solidaria per St. Enric: 24 de gener

Tallers solidaris de mares: Nadal, Pasqua i Dia de la Família.

Voluntariats
Pelegrinatge a Lourdes: 30 de juny al 4 de juliol

St. Jordi: venda de roses i llibres de segona mà: 23 d’abril

Celebració de festes conjuntes:
15 d’octubre: Sta. Teresa
27 de gener: St. Enric
31 de gener: Diada de la Pau

Carta-agraiment-REISCarta d’agraïment al col·legi de part del Centre Obert i d’Esplai Bocins (Fundació d’Acció Social, La Vinya) amb motiu d’una campanya de recollida de joguines.

Descarregar PDF

 

 

 

 

 

TOP